Kelas Belajar Al-Quran Untuk Dewasa

Kelas Dewasa

"Kami bantu anda belajar membaca Al-Quran dengan Kaedah Al-Baghdadi"

Ahlan Wasahlan

Assalamualaikum w.b.t.

Selamat datang saya ucapkan kepada anda. Alhamdulillah, jika anda mencari kelas untuk mempelajari Al-Quran, saya yakin bahawa Allah SWT telah membuka pintu hidayah kepada anda untuk masuk ke dalam laman web ini. 

Tahniah dan syabas kepada anda! Ini kerana anda berazam untuk mendekatkan diri pada Al-Quran. Banyak kelebihan pada mereka yang mempelajari dan membaca Al-Quran. 

Kelebihan mereka yang membaca Al-Quran

Setiap Kelebihan diatas mempunyai nas-nas yang sahih.

Namun kami faham ramai yang masih menghadapi masalah untuk belajar Al-Quran.

Kami memahami masalah anda

Kelas Dewasa

Kami sedar ramai ada masalah seperti: 

Penyelesaian pada masalah anda..

Saya memberikan 10 Penyelesaian Kepada Masalah Anda. Sertai kelas kaedah Al-Baghdadi untuk menikmati 10 kelebihan ini:  

Apa itu Kaedah Al-Baghdadi?

JOM TONTON VIDEO KAMI !

Teknik Al-Baghdadi adalah satu lagi teknik baru yang diolah bagi memudahkan setiap lapisan masyarakat mempelajari ASAS al-Quran. Set Buku Teknik Al-Baghdadi menggunakan sistem Struktur, Analisa & Sintesis atau SAS, padat dan ringkas serta kreatif melalui penemuan Alat Bantuan Mengajar atau ABM yang dinamakan sebagai ALAT KETUK. Alat Ketuk ini dipercayai boleh menarik minat anak-anak amnya untuk belajar Al-Quran dengan cara yang lebih menyeronokkan serta merangsang kreativiti.

InsyaAllah.. 

Perjalanan anda bermula dari sini

Apabila mencari ilmu dengan menghadiri kelas belajar mengaji Al Quran, kenapa mesti malu? Kami di Al Baghdadi Teluk Intan faham, anda mahu memperbaiki bacaan Al Quran. Cuma bimbang akan berfikiran “Aku Dah tua-tua pun tak pandai baca Quran, Aku malu”. Jika hati anda pernah terdetik sebegitu, izinkan kami bantu dengan modul kami ini.. 

Ahlan Wasahlan

KELAS ASAS

 • Mengenal 29 huruf hijaiyyah dengan baik.
 • Kenal & Membaca tanda baris asas bacaan iaitu Fathah, Kasrah dan Dhommah
 • Kenal & Faham Bacaan panjang atau Mad.
 • Kenal & Faham Tanda bacaan mati atau Sukun,Tanwin, Sabdu

KELAS TAJWID

 • Asas hukum tajwid secara ringkas dan mudah.
 • Pengenalan & penguasaan kepada Asas Kemahiran TAJWID iaitu cara sebutan MAKHRAJ HURUF yang TEPAT (tempat keluar bunyi huruf) dan cara bacaan sebenar Rasm Uthmani.
Ahlan Wasahlan
Ahlan Wasahlan

KELAS TALAQQI

 • Pemantapan bacaan Al-Quran & Kemahiran Tajwid.
 • Berlangsung secara berdepan dengan guru dan berkumpulan.
 • Ustaz baca, pelajar ikut baca ramai-ramai.

KELAS ONE TO ONE

 • Kelas one to one atau dikenali sebagai bimbingan mengaji individu untuk anda yang mahu lebih privacy.
 • Boleh fokus dan tanya terus soalan kepada ustaz.
Ahlan Wasahlan

Pertanyaan & Soalan Lazim

Insyaallah. Semoga anda boleh membaca Al-Quran. Kelas ini tidak menjaminkan anda, namun pihak kami telah menyediakan modul-modul yang sebaiknya untuk anda. Proses pembelajaran mestilah diulang selalu jika ingin mendapatkan kesan yang pantas.

Tempoh Pembelajaran Al-Quran Mengikut Tahap. Kita mempunyai 3 tahap pembelajaran. ASAS (3-5 Bulan) . Tajwid (3 bulan) dan Talaqqi (Khatam 30 Juzuk). Jika anda seorang yang cepat belajar, dalam tempoh 6 bulan Pembelajaran insyaallah boleh membaca Al-Quran dengan Baik.

Yuran Pembelajaran Hanya RM100 Sebulan. Kita terpaksa mengenakan yuran kerana pusat pembelajaran ini kerana kami menanngung Kos Sewa, Guru , Pengurusan Dan Bahan Api dan air untuk kegunaan semua dan beberapa perkara lagi
Ya. Kami Ada Program untuk kanak-kanak dan remaja untuk Al-Quran dan Hafazan. Pertanyaan lanjut boleh whatsapp ke 013 5024652

Tidak Perlu. Kami telah sediakan modul lengkap apabila tuan/puan mendaftar. Anda cuma perlu bawa Al-Quran Semasa Kelas ditahap Talaqqi.

Ya. Pusat pembelajaran ini disokong oleh JAKIM dan Mufti2 seluruh Malaysia. Pusat pembelajaran ini juga mendapat 4 malaysia books of records untuk kaedah pembelajaranya.

Insyaallah Pengambilan akan dibuka setiap bulan. Kebiasannya kelas akan bermula pada setiap awal dan hujung bulan. Namun tarikh yang tetap akan di maklum kan apabila anda mendaftar.. Tarikh berubah mengikut kesesuaian bulan tersebut. Sila daftar dahulu. Insyaallah kami akan membantu anda..Pihak Pengurusan akan memaklumkan kepada anda tarikh sebenar nanti.

Sertai Kelas Kami Sekarang!

Alhamdulillah, sudah ramai peserta yang sudah boleh membaca Al-Quran dengan kaedah Al-Baghdadi ini

Anda juga boleh! Jom mulakan perjalanan anda disini.. kami sedia membantu. InsyaAllah pembelajaran akan menjadi lebih mudah. 

Lokasi Kelas

Kelas Mengaji

Tingkat Atas, No 132, Jalan Intan 5, Bandar Baru Teluk Intan, 36000 Teluk Intan

Mengaji Online

Senarai kelas online:

Kelas Dewasa

Intensif Kemahiran Asas Al-Quran

Indahnya kali ini kita dapat upgrade Kualiti Sebutan Huruf al Quran, dengan memastikan bunyi dan sebutan kita betul. Apa yang bakal anda pelajari? Mengetahui cara menyebut bunyi setiap huruf dengan betul Mempelajari perbezaan Huruf tebal/nipis Pembelajaran di lakukan secara latih tubi Pembelajaran menggunakan modul yang Efektif.

Kelas Dewasa

Intensif Kemahiran Asas Al-Quran

Indahnya kali ini kita dapat upgrade Kualiti Sebutan Huruf al Quran, dengan memastikan bunyi dan sebutan kita betul. Apa yang bakal anda pelajari? Mengetahui cara menyebut bunyi setiap huruf dengan betul Mempelajari perbezaan Huruf tebal/nipis Pembelajaran di lakukan secara latih tubi Pembelajaran menggunakan modul yang Efektif.